Оставиха в ареста родения в Кърджали, заловен с 35 пистолета на границата

Нов живот

Хасковският окръжен съд остави в ареста 47-годишният Марин Маринов, който бе заловен с 35 контрабандни пистолета и 4 пълнителя на ГКПП Капитан Андреево.

Оръжието бе намерено на 15 ноември в микробус, управляван от мъжа в посока Турция за Германия. Пистолетите и пълнителите са открити в лявата врата и около двигателния отсек на автомобила. Още един празен пълнител за пистолет е намерен в якето на водача.

Задържаният Марин Маринов е двоен гражданин. Роден е в Кърджали, но от 30 години живее в Турция като Мустафа Шахин.

Прокуратурата настояваше за мярка “Задържане под стража”, тъй като мъжът е с двойно гражданство – българско и турско. Работи като международен шофьор и няма настоящ адрес в България, поради което има опасност да се укрие.

Адвокатът на Маринов поиска мярка “Парична гаранция”, като обясни, че мъжът не е знаел, че пренася огнестрелно оръжие, а мислел, че е газово. Самият Маринов също поиска от съда да бъде пуснат под парична гаранция.

Според магистратите, има реална опасност мъжът да се укрие, тъй като няма адрес и близки в България. За престъплението, законът предвижда наказание от 3 до 10 години. Решението може да се обжалва пред Апелативен съд-Пловдив в тридневен срок.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *