Единият от заподозрените за атаката в Истанбул, арестуван у нас, има и българско гражданство

В Софийска градска прокуратура има образувано досъдебно производство, обменя се информация с турската прокуратура, по делото се използва целият експертен потенциал на следствието. Това съобщиха пред медиите от прокуратурата по повод ареста у нас на петима заподозрени за смъртоносната атака в Истанбул, при която загинаха 6 души, а над 80 бяха ранени.

Обвинени са за две престъпления – едното е организирана престъпна група за каналджийство на лица и трафик на хора, а другото е за подпомагане на терористични действия. 

„Възложили сме в конкретен момент отделни действия на българското контраразузнаване, които са извършени по правилния начин, в подходящия момент и със законни методи. В конкретен момент техни тактически действия на терен бяха извършени с участието на Специализирания отряд за борба с тероризма, като колегите перфектно изпълниха поставените им задачи“, заяви прокурор Ангел Кънев.

Той обясни още, че по делата има пет обвиняеми лица, но ще искат за четири от тях мярка за неотклонение „задържане под стража“.

„Единствено петият обвиняем, който е жена със сериозни здравословни проблеми, която търпи други принудителни административни мерки по Закона за чужденците, ще бъде определена по-лека мярка за неотклонение. За нея няма да се иска задържане под стража„, уточни Кънев.

От прокуратурата обясниха още, че всички задържани са чужди граждани, като единият от тях има двойно гражданство, едното от които е българско. 

Източник: Дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *