Москва обяви, че е предотвратила опит за атентат срещу „Турски поток“, организиран от Украйна

Федералната служба за сигурност на Русия заяви, че е попречила на украинските специални служби да извършат саботаж срещу газопровода „Турски поток“ (става въпрос за сухопътната част от т.нар. газотранспортен „Южен коридор“, бел. ред.), съобщиха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

„Задържани са руски граждани, участвали в подготовката и осигуряването на средства за терористичния акт“, съобщиха от ФСС.

Службата твърди също така, че е иззела „четири магнитни мини, 4 кг пластични експлозиви, детонатори със закъснител, 593 000 рубли и комуникационно оборудване, съдържащо кореспонденция и комуникация с ръководителя на планирания саботаж от украинските специални служби, инструкции за сглобяване и инсталиране на взривно устройство, както и данни за превод на пари и координати на мястото на планирания взрив във Волгоградска област“, съобщава ТАСС.

Т.нар. „Южен коридор“ за износ на газ първоначално беше замислен като „Южен поток“ за пренос на руски газ през Черно море до България, но по-късно проектът бе отменен в полза „Турски поток“.

Източник: Епцицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *