Ротари клуб в Момчилград дари хранителни пакети на хора с увреждания

По случай 3 декември – Международния ден на хората с увреждания, Ротари клуб в Момчилград с председател Айтен Сабри, зарадва хората със зрителни, двигателни и психически проблеми с хранителни пакети.

В приятната обстановка на ресторант „България” в Момчилград, още седмица преди празника, съюзните членове от трите организации на Момчилградска община се събраха да се видят, да споделят своите радости и тревоги.

 Недялка Кафова изтъкна значимостта на този ден, когато през 1992 година Генералната асамблея на ООН обяви 3-ти декември за Международен ден на хората с увреждания. Това бе денят за подкрепа на достойнството, правата и добруването им и за тяхното пълноправно участие в обществения живот.

Ротарианците се бяха погрижили и за тържествения обяд на присъстващите.

В приветственото си слово дистрикт гуверньора Мехмед Исмаил  ги увери, че екиът на ротарианците в Момчилград ще  подкрепя тях и  техните семейства в   трудното им ежедневие .

Стайко Кафов, сътрудник при ТО на слепите в Момчилград, сърдечно им благодари, като изтъкна, че няма да забравят  даренията и  от минали години ,когато ги снабдиха с тъй необходимите артикули: говорящи апарати за кръвно налягане, бели бастуни и термометри.

Пакизе Сеидахмед, член на Управителния съвет на незрящите в Момчилград, сподели, че оценяват вниманието и загрижеността на НПО и  институциите към хората с увреждания. Изрази надежда, че настъпващата Нова година ще бъде здрава, мирна и по-изобилна.

Поздравления хората с увреждания получиха от община  Момчилград, която също ги подкрепи финансово, за да посрещнат днешния празник, както  и Коледните и Новогодишни  тържества, с богата трапеза.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *