Младите волейболистки на Кирково записаха  четири категорични победи

Валери НЕДЯЛКОВ

В събота и неделя Кирково бе  домакин на турнир от първенството по волейбол за прекадетки /7-8 клас/ в зона „Странджа“ . Срещите се играха в залата на местното Средно училище „Отец Паисий“.

В групата бяха отборите на ВК „Кирково 15“ /Кирково/, ВК „Раковски“ /Димитровград/, ВК „Яворов“ /Чирпан/  ВК, „Деа спорт“ /Бургас/ и ВК „Сливен“ /Сливен/.

Младите волейболистки на „Кирково 15“, водени от дългогодишния и опитен треньор Динко Николов, се представиха блестящо. Победиха всичките си противници с по 3:0 и заслужено оглавиха класирането. Най-оспорвана и напрегната бе срещата им с „Деа спорт“. Зрителският интерес към нея беше изключително голям. Нямаше свободно място  в залата.

Получи се страхотен мач. Не очаквахме, че „Деа спорт“ са толкова подготвени, но не им отстъпихме. Нашият отбор израства. Вече от няколко водещи клуба в страната искат да привлекат наши състезателки в техните школи, казва Динко Николов. По думите му получил се е много силен турнир. Отборът на ВК „Кирково 15“ продължава в следващия етап на първенството.

При прекадетките в зона „Странджа“  участват шестнадесет отбора от Югоизточна България, които са разпределени в три групи – в две по пет и в една – шест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *