Боксьорите Ергюнал Сабри и Алейна Мехмед са Спортистите на годината в община Кърджали

Валери КОВАЧЕВ

Боксьорът Ергюнал Сабри е „Спортист на годината 2022“ в община Кърджали във възрастова група „мъже и жени, а боксьорката Алейна Мехмед е „Спортист на година 2022“ в община Кърджали във възрастова група „юноши и девойки“ . И двамата са от Спортен клуб „Арда бокс. Техен треньор е Стоян Узунов.

Церемонията по награждаването на „Спортист на годината 2022“ се състоя днес след обяд в Дома на културата. Отличията им бяха връчени от кмета на общината д-р инж. Хасан Азис.

На второ място във възрастова група „мъже и жени“ е състезателката по силов трибой Радостина Лулова от Спортен клуб по силов трибой „Юнак-Кърджали“, а при „юношите и девойките“ Марти Карабашев от Спортен волейболен клуб „Арда“.

На трето място във възрастова група „мъже и жени“ се нарежда състезателката по канадска борба Маргарита Дабева от Спортно-туристически клуб на хора със сензорни увреждания „Родопи“, а при „юношите и девойките“ двойката Метин Ахмед – Джан Адем от Клуб по кану-каяк „Арда-Кърджали“.

На четвърто място във възрастова група „юноши и девойки“ е класиран състезателят по борба Дениз Ибрям от Спортен клуб по борба „Крепост“ в Стремци, а на пето е Елица Тодорова от Клуб по спортна аеробика „Кърджали“.

След известно прекъсване заради пандемията община Кърджали за поредна година обявява Спортист на годината, каза д-р инж. Хасан Азис. Той благодари на спортистите и на техните треньори за положените усилия и на всички, които са помагали Кърджали да има своите шампиони въпреки трудностите и им пожела по случай идващите коледни и новогодишни празници много здраве и успехи през следващата година.

През следващата година на 11 май ще бъдат обявени Спортистите на столетието на Кърджали. Общината ще направи съответната организация за това, съобщи кметът.

Преди награждаването на спортистите бе представена книгата „100 години организирано физкултурно движение в Кърджали“ .

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *