В навечерието на празниците СУ “Васил Левски” в Ардино получи ценно дарение

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници учениците и преподавателите на СУ “Васил Левски” – Ардино бяха приятно изненадани от красив жест.  Бившият възпитаник на гимназията Илхан Селим Местан дари 3D-принтер и  няколко пълни комплекта ардуино на училището.

Предоставяйки дарението той сподели:.

„Желанието ми бе да направя нещо за разширяване технологичния кръгозор на учениците. Бих се радвал много ако успея да допринеса за повишаване на тяхната мотивация. Нека да работят с още по-голямо усърдие за придобиване на нови знания и умения в областта на модерните технологии.“

Qidi Tech X-Max е огромен първокласен 3D принтер със затворено пространство за индустриални потребители или любители с високи изисквания. Характеризира се с много сериозни функции.

Ардуино представляват микроконтролерни развойни платки с отворен код, базирани на принципа „лесен за използване“ хардуер и софтуер. Те взаимодействат с външното им обкръжение чрез различни сензори, бутони, електромотори, светодиоди и други, което позволява на разработчиците на програми да създават широк набор от приложения.

Илхан  Местан е завършил Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ – специалност Инженерна физика. От 9 години живее в САЩ и работи  във  фирма TRUMPF – Чикаго.

TRUMPF  e високотехнологична компания, която предлага производствени решения в областта на металорежещите машини, лазерите, електрониката и индустрията.

Директорът на гимназията Аника Петрова  благодари на Илхан Местан за вниманието и благородния жест към  СУ “Васил Левски” – Ардино.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *