В истински празник се превърна Общоградското тържество по случай Коледа и Нова година в Ардино

Гюнер ШЮКРИ

Традиционно Общоградско тържество по случай Коледните и новогодишни празници се проведе в препълнения салон на читалище „Родопска искра“ в Ардино. С над едночасова празнична програма групите към ЦПЛР-ОДК, възпитаниците на Иновативно СУ „Васил Левски“, художествени колективи от НЧ „Родопска искра 1921“ и малчуганите от детските градини зарадваха своите съграждани и гостите на града в навечерието на Коледа. Сред присъстващите бяха цялото ръководство на община Ардино, начело с кмета инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.

Празничната програма започна с изпълнението на детска вокална група „Славейче“ при читалище „Родопска искра“ с ръководител Дамла Йорданова. Малчуганите от детските градини „Слънце” и „Брезичка” докоснаха публиката с вълнуващи и оригинални танци.

Танцова формация Фолк ритъм „Балканика” с хореографи Мирослав и Валя Кайджиеви и група „Искрица“ с ръководител Светлана Карамфилова създадоха също много настроение.

Учениците от клуб „Музикално изкуство“ при СУ „Васил Левски“ с ръководител Мюзеин Туран поздравиха присъстващите с празнична песен. За празничното настроение на концерта се погрижиха още танцовата група при СУ „Васил Левски“ с ръководител Светлана Карамфилова, фолклорната група „Родопчанка“ с ръководител Светла Карамитева и корепетитор Даниел Чилингиров, както и децата от театрална школа „Светулки“ към ЦПЛР-ОДК с ръководител Дамла Йорданова. На сцената излязоха и малките китаристи Арда и Арал с преподавател Ергюн Мюмюнов.

Във фоайето на културната институция беше разположен благотворителен коледен базар в помощ на нуждаещи се наши съграждани.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *