Традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ ще се проведе тази вечер в Народния театър „Иван Вазов“

Традиционният спектакъл „Българската Коледа“ ще се проведе тази вечер за 20-а поредна година в Народния театър „Иван Вазов“. Благотворителната инициатива е под патронажа на държавния глава. Юбилейното издание на „Българската Коледа“ е посветено на децата с редки генетични заболявания. Изявени български артисти, музиканти, спортисти, журналисти и общественици ще подкрепят с участието си инициативата в помощ на децата в беда.

На концерта ще присъстват президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Концертът започва в 20 часа и ще бъде излъчен пряко в ефира на Нова телевизия и Българското национално радио.

В благотворителния концерт на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ ще се включат български музиканти и изпълнители – симфоничният оркестър на БНР, Графа, Любо Киров, Дони и Нети, Дара Екимова, Никола Тодоров, Миро, Люси Дяковска, Кристиян Григоров и Димитър Атанасов, Веселин Маринов, Еделина Кънева, Александър Мутафчийски, ансамбъл „Филип Кутев“, Деси Добрева, „Авеню“, детска вокална група „Бон-Бон“, Нели Рангелова с вокална група Детски смях“, Любо Киров и Поли Генова, Васил Петров, Орлин Павлов и Рафи Богосян.

Водещи на тазгодишното издание на спектакъла ще бъдат Христина Апостолова и Орлин Павлов, а от сцената послания ще отправят журналисти, спортисти и общественици. По време на концерта деца, подкрепени от „Българската Коледа“, ще споделят своите надежди и мечти. Спектакълът се реализира от екипа на „Дрийм Тийм Груп”.

Зрителите на празничния концерт могат да подкрепят каузата на децата в беда с изпращане на текстово съобщение на номер 1117.

Информация за „Българската Коледа“, както и начините, по които може да бъде направено дарение, включително и по време на концерта, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива, информират от

БТА припомня, че на 29 ноември президентът обяви във Велико Търново началото на 20-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“.

В началото на декември Румен Радев валидира пощенско-филателно издание–марка „20 години благотворителна инициатива „Българската Коледа“ и заяви, че заедно ще продължат да отстояват благородната мисия на „Българската Коледа“ в името на българските деца. Благодарение на активната подкрепа от цялото общество през 2022 година благотворителната инициатива „Българската Коледа“ разполагаше с бюджет от 3 070 000 лева и успя да подпомогне 517 български деца с тежки хронични заболявания, като същевременно осигури съвременна високотехнологична медицинска апаратура за диагностика и съвременно лечение на 22 лечебни заведения, припомниха тогава от прессекретариата на президента.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *