В Ивайловград предоставят на възрастни и хора с увреждания здравни и социални услуги в домашна среда

Нов живот

В края на миналата година кметът на община Ивайловград  Диана Овчарова е подписала Административен договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на дейностите по Проект „Грижа в дома в община Ивайловград“, който се финансирана от Европейски социален фонд чрез Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027.

Дейностите по проекта ще стартират от 3 февруари 2023 г. и са за период от 12 месеца.  Ще бъде осигурена грижа в домашна среда на минимум 67 възрастни хора в невъзможност за самообслужване и лица с увреждания.

Предвидени са широк спектър от услуги в домашна среда като предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги;  доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост; предоставяне  на информация относно превенция и профилактика на здравето и социално значими заболявания, включително консултации с диетолог и други специалисти.

Лицата, които желаят да се включат в проекта, могат да научат повече подробности за него интернет страницата на община Ивайловград.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *