„Арда“ проведе днес първата си тренировка за пролетния полусезон

Валери КОВАЧЕВ

Отборът на „Арда“ /Кърджали/ започна подготовката си за пролетния полусезон. Първата тренировка се проведе днес след обяд на стадион „Арена Арда“. Футболистите и треньорския щаб бяха посрещнати с пита и мед.

Не започваме подготовката в пълен състав. Трима от чужденците ще се присъединят след два-три дни. Дадохме им малко повече почивка, защото си заминаха по-късно. Имаме и двама болни от вирусни заболявания, които също няма да започнат нормално подготовка с отбора. Контузени играчи нямаме, каза на пресконференция старши треньорът Александър Тунчев.

Продължаваме да търсим футболисти на различни позиции,  имаме проведени разговори, работим по въпроса. Да съм точен трябва ни централен нападател, заяви спортният директор на клуба Ивайло Петков.

Днес всички футболисти са минали функционални изследвания. Резултатите ще излят след няколко дни. Към момента това, което имам като информация  всичко е наред, заяви Александър Тунчев.

По време на подготовката „Арда“ ще изиграе шест контролни срещи. В България с „Марица“ /Пловдив/ и с „Гигант“ /Съединение/. На 22 отборът заминава на подготовка в Анталия в Турция. Там ще има четири контролни срещи, сред които срещу „Аланияспор“, „Заря“ /Луганск/ и „Динамо“ /Москва/.

През пролетния полусезон ще се постараем да показваме по-добри игри, искаме отборът да върви нагоре. Целя се в седмото място, каза старши треньорът.

На пресконференцията бяха представени двете нови попълнения – Радослав Цонев, който идва от „Пирин“ /Благоевград/ и Абубукар Тунгара, които преминава от „Берое“ /Стара Загора/ и има договор за две години и половина.

Смятаме, че с тяхното идване ще се издигне нивото на отбора, каза Ивайло Петков. Той връчи на двамата символично фланелки на „Арда“.

Радвам се, че съм тук. Благодаря на треньорския щаб и на ръководството на клуба за доверието. Избрах отбора на „Арда“ защото виждам, че тук се случват хубави неща, отборът има амбиции, които отговарят на моите амбиции, изтъкна Радослав Цонев.

Абудакар Тунгара каза, че е видял в лицето на „Арда“ добър проект, с добри футболисти и с добър треньор. Това е наклонило везната да дойде в отбора на „Арда“.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *