Община Ивайловград спечели проект за домашна грижа

Нов живот

Община Ивайловград спечели проект „Грижа в дома в община Ивайловград“, който ще бъде финансиран от Европейски социален фонд. Безвъзмездната подкрепа е на стойност 368 144 лв.

Реализацията започва на 3 февруари 2023 година и ще продължи 12 месеца.

Осигурена е грижа в домашна среда на минимум 67 възрастни хора в невъзможност за самообслужване. Предвидено е предоставяне почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психологическа подкрепа за възрастни хора и лица с увреждания.

Това включва доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, както и осигуряване на транспорт на персонала, предоставящ услугите, от/до домовете на лицата. Допустимо е също така заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите).

В рамките на проекта се предвижда да бъдат назначени диспечер на услуга; социален работник; психолог; счетоводител; здравен работник/мед. сестра; работник доставка по домовете, домашен помощник, домашен санитар.

Лицата, желаещи да се включат в проекта, могат да подават заявление по образец и придружаващи документи до кмета на Община Ивайловград, допълват от администрацията.

Образците на необходимите документи и обявите за кандидатстване за потребители на услугата и персонал предоставящ услугата по проект „Грижа в дома в община Ивайловград“ могат да бъдат получени в стая 308, ет. 3, в сградата на общинска администрация или да бъдат изтеглени от сайта на Община Ивайловград. За допълнителна информация: тел. 0661/ 60-90.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *