Заболелите от грип в училище Йордан Йовков в Кърджали са пренебрежимо малко

  • Парната инсталация на газ работи ефективно и икономично, твърди директорката Нели Кюпрюджиева

Валентина ИВАНОВА

Нели Кюпрюджиева, директор на Средно училище „Йордан Йовков“ в Кърджали коментир за „Нов живот“, че разспространението на грип и остри респираторни заболявания не се отразява на учебния процес. Заболели са едва 80 деца, което на фона на общия брой от 900 ученици, е пренебрежимо малко.

Извършваме ежедневен филтър и на децата, и на учителите, съгласно указанията на Регионалната здравна инспекция. Нивата са обичайни за сезона. Няма основание за тревога и за искане за грипна ваканция, добавя директорката.

Нели Кюпрюджиева, директор на Средно училище „Йордан Йовков“

В „Йордан Йовков“ са забравили зимите на 2020 и 2021 година, когато останаха на студено заради излязла от строя отоплителна инсталация и се наложи да учат в различни учебни завадения в града. Монтираното впоследствие ново парно работи на газ и разходите са наполовина спрямо тези в другите училища.

Класните стаи в цялото училище са добре отоплени целодневно. Учим преди обяд, но следобед има групи занимални. Въпреки последното поскъпване на газа, разходите за парното са в рамките на нормата. Режимът на отопление е отпимизиран, за да не разхищаваме енергията. Съобразяваме се с бюджета, тъй като скоро не очакваме нов.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *