Община Кърджали да подпомогне две двойки с репродуктивни проблеми гласуваха общинските съветници

Община Кърджали отпусна по 2000 лв. еднократна финансова помощ на две семейства с репродуктивни проблеми. Средствата, гласувани с решение на Общински съвет, са за процедури и дейности, свързани с безплодие, а исканията от двете семейства са постъпили в общински съвет през декември 2022 година.

Възможността за подпомагане на жителите на общината съществува от 2012 г., а неин инициатор е тогавашният независим общински съветник д-р Марин Мухтаров. За десетте години общинската администрация е помогнала финансово на 98 двойки, като при 26 процедурите са били успешни и те са се сдобили с рожба, коментира за БТА председателят на Общински съвет Юсеин Ахмед. По думите му, откакто съществува програмата, от бюджета на общината са отпуснати близо 200 000 лева.

Най-много искания и отпуснати средства е имало през 2017 г. – 17, като шест от двойките са се сдобили с дете. Само през изминалата 2022 г. общината е подпомогнала девет двойки, като при пет от тях резултатът е бил положителен, коментира още Юсеин Ахмед.

Източник: БТА

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *