Хасан Азис: На среща с генералния консул на Турция в Пловдив изразихме нашата съпричастност към болката и скръбта на пострадалите от ужасяващите трусове

Нов живот

На среща с генералния Консул на Турция в Пловдив изразихме нашата съпричастност към болката и скръбта на семействата, загубили свой близък в ужасяващите трусове в нашата съседка, пише на фейсбук страницата си кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Молим се за бързо изцеление на ранените, и за мъдрост на спасителите, които неуморно дават всичко от себе си, за да спасят живот.

В срещата участваха и председателят на Областния съвет на ДПС Ресми Мурад, кметът на Черноочене Айдън Осман, и кметът на Кирково Шинаси Сюлейман.

В този труден момент е важно да помогнем с всички сили, затова на среща с генералния консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю от името на кметовете на 7-те общини в област Кърджали, както и от мое име и на жителите на града, заявихме пълна готовност за подкрепа още сега, веднага.

С Консула обсъдихме възможностите за помощ на пострадалите и семействата на загиналите, както и списък с неотложни стоки от първа необходимост, които да наберем, за да изпратим на хората от засегнатите райони.

Към момента жертвите на земетресенията са над 5 хил., над 21 хил. души са ранени, над 6 хил. сгради са напълно унищожени, други 11 хил. сгради са повредени, десетки хиляди остават на улицата, без дом. Лошото време затруднява работата на спасителите, все още има много райони, до които не могат да достигнат аварийни екипи.

Напомням, Община Кърджали вече откри пункт за събиране на стоки в помощ на пострадалите ни съседи в Турция.

Даренията могат да бъдат предадени в открития за целта пункт в гаража на община Кърджали в кв. Студен кладенец, ул. “Капитан Петко войвода“1 /до Строителния техникум/. Пунктът ще започне събирането на дарения днес, 7 февруари 2023 г., от 13.00 ч., като ще работи всеки ден от 8 до 19  ч., включително в събота и неделя.

За въпроси може да позвъните на следните телефони: 0361 67 314, 0887 257011 – Цеца Радкова, уточнява д-р инж. Хасан Азис.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *