Черноочене се обедини за пострадалите от земетресенията в Турция

Исмет ИСМАИЛ

Десетки граждани и фирми се включват в благотворителните кампании организирани на територията на община Черноочене в помощ на пострадалите при земетресенията в Турция.

Днес микробус с над 300 одеяла и завивки, дарени от  Нури Шакир лично производство на фирма „Севимтекстил“ с. Габрово потеглиха за югоизточната ни съседка.

Събирателния пункт за непарични даренията е в сградата на централната джамия в село Черноочене. Организира се от Община Черноочене, кметствата, джамийските настоятелства в района и общинската структура на Движението за права и свободи.

Даренията включват хранителни продукти, одеяла, завивки, детски якета, памперси, препарати за почистване и други.

Общинската организация на Българският Червен кръст-Черноочене, съвместно с Клуб „Щастливи с нас“ към БМЧК също стартира кампания за набиране на финансови средства. Днес парични средства са дарени от родителите, учениците и учителите на децата от Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене.

Кампанията продължава по населени места и централното село на общината. Според възможностите си хората могат да направят материални или нематериални дарения.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *