Големи дарения бяха направени в община Черноочене за пострадалите от земетресенията

Исмет ИСМАИЛ

Над 4100 броя спално бельо дари на пункта в Черноочене фирма „Азартрейд“ с шивашки цех в село Габрово в помощ на пострадалите при земетресенията в Турция.

Днес поредните непарични дарения потеглиха към събирателния пункт . Те се приемат в сградата на централната джамия в село Черноочене. Организира се от Община Черноочене, кметствата, джамийските настоятелства в района и общинската структура на Движението за права и свободи.

Съпричастни и солидарни сме с мъката на хората, загубили близките си и домовете си, заяви Кметът на Община Черноочене Айдън Осман.

Дарителската кампания на територията на община Черноочене продължава. Десетки граждани протегнаха ръце и се отзовават на призивите.

Само за два дни клуб „Щастливи с нас“ на БМЧК към Средно училище „Христо Смирненски“ село Черноочене, с подкрепата на Общинската организация на Българският червен кръст успяха да наберат средства в размер на 9 544, 92 лв. за националната кампания на БЧК за пострадалите от опустошителните земетресения. Във финансовата кампания се включиха родителите, учениците и учителите на децата от средното училище, както и граждани от село Черноочене.

Според възможностите си хората могат да направят материални или нематериални дарения и чрез кметовете на населените места.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *