Жителите на Падина сред най-активните дарители в кампанията за пострадалите от земетресението в Турция

Гюнер ШЮКРИ

Кампанията за набиране на средства, дрехи и одеяла, храни, които да бъдат изпратени на пострадалите от опустошителните земетресения в Турция се оказа показателна за съпричастността и готовността на жителите на община Ардино да се обединяват около благородна кауза. Сред най-активните дарители са жителите на село Падина.

„За пореден път населението в Падина е съпричастен и солидарен със страданията на хилядите пострадали от трагичното природно бедствие в Турция. Хората с големи сърца от Падина не жалят сили и средства и дават всичко от себе си като даряват продукти и финансови средства. Даренията включват основни хранителни продукти, дрехи, одеяла, завивки, детски якета, родопски китеници, препарати за почистване. Това ще продължи докато има нужда да се подпомага“, заяви кметът на Падина Кямил Кичуков. Той уточни, че днес след петъчната молитва ще бъде извършено дарение от финансови средства за пострадалите от земетресението.

В сградата на кметството е открит събираем пункт. Всеки, който желае, да се включи в благородната инициатива, може до събота да направи даренията си“, заяви още Кямил Кичуков.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *