Кметът на Ардино Изет Шабан нагледа ремонтите в болницата Акушеро гинекологичното отделение е трансформирано в модерен Ковид сектор

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан направи оглед на приключилите ремонтни дейности на трансформираното Акушеро-гинекологично отделение в Ковид сектор в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ). Заедно с него бяха още зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и управителят на фирмата-изпълнител. Те се срещнаха с управителя на лечебното заведение д-р Гюнер Осман.

Община Ардино в качеството си на партньор на Министерството на здравеопазването участва в изпълнението на проект „Укрепване на капацитета на болничната мрежа за реакции при кризи“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Основната цел на проекта бе укрепване на капацитета на здравната система и на готовността на болничната мрежа за своевременна и ефективна реакция при възникнали кризи.

Подменени са съществуващите осветителни тела, освежени са болничните стаи, допълнително са обособени санитарни възли в помещенията. Прекарана е кислородна инсталация за нуждите на отделението, с което се цели създаването на по благоприятна среда за лекуване и работа на персонала.

Кметът инж. Изет Шабан заяви, че МБАЛ-Ардино ще има модерно отделение с по-добри условия за лекарите и по-добро обслужване на пациентите с цел осигуряване на адекватна медицинска помощ.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *