Събирането на дарения в Чернооченско придобива ново измерение

Исмет ИСМАИЛ

Десетки граждани и фирми продължават да се включват в благотворителните кампании организирани на територията на община Черноочене в помощ на пострадалите при земетресенията. Днес поредният бус тръгна към областния събирателен пункт в Кърджали.

Пренасочваме част от даренията към пострадалите и бедстващите след трусовете в Сирия, каза кметът на Община Черноочене Айдън Осман при инспектиране дейностите в събирателния пункт в Черноочене.

Това ще стане в координация с Български червен кръст, чрез хуманитарни коридори за доставка към бедстващите там. Обновяваме събирането на всякакъв вид помощи без ограничение, допълни Айдън Осман.

Събирателния пункт за непарични даренията е в сградата на централната джамия в село Черноочене. Организира се от Община Черноочене и други институции.

От първия ден на кампанията в открития пункт и в големите населени места като Комунига и Лясково има постоянно чакащи за дарят, с кой каквото може.

След като вчера се направи призив, че приоритетно са нужни газови печки, спални чували, палатки и одеяла, бизнесмен от Черноочене дари 4 броя палатки за зимни условия, каза Айдън Осман. Той каза, че хората предоставят и парични дарения

Продължават и паричните дарения по специално откритите сметки на различни благотворителни организации.

В тази връзка сме дали сметките на БЧК, на Мюфтийското вероизповедание и още една сметка има, която отива директно в тяхната Гражданска защита, каза Айдън Осман

Той заяви, че споделят всички кампании и каузи, които се организират в името да помогнем на засегнатите и пострадалите след земетресенията и оказват логистична подкрепа за реализирането им.

От Общинската организация на Българският Червен кръст-Черноочене информираха, че са поставили касичка в общинския център. Средствата се отчитат в Секретариата на Областния съвет на червенокръстката организация за внасяне в специално разкритата банковата сметка.

Кампаниите продължават по населени места и централното село на общината.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *