Винаги съм бил против изключването на членове от БСП, твърди областният лидер Милко Багдасаров Десетте делегати от Кърджали не гласуваха предложението за отлъчване на своите колеги

  • Подкрепиха всички останали решения на Конгреса

Валентина ИВАНОВА

Десет делегата от областната организация на БСП в Кърджали, водена от своя председател Милко Багдасаров,  участваха в драматичния конгрес в събота. Те подкрепиха всички решение на форума без изключването на членове.

Винаги съм бил против подобна крайна мярка. Преди време, на заседание на Националния съвет бях „Против“ отлъчването и на Георги Гергов. Сега колегите от Кърджали се обединиха около моето мнение. Още повече, че става дума и за свързаната с нашия град Петя, дъщерята на най-активния социалист в региона Димчо Михалевски, когото загубихме ненавреме. Сред изключените е и Валери Жаблянов. Той дълги години отговаряше за кърджалийските организации на БСП и е много харесван от нашите членове. За мен лично всички са приятели – и от едната, и от другата страна. Работили сме много време наред заедно, обяснява своята позиция лидерът на червените в Кърджалийско.

Припомняме, че напрежението на най-високия форум на партията настъпи след като вътрешната опозиция поиска в дневния ред да бъде включена точка за прекратяване на правомощията на Корнелия Нинова като председател на БСП. Когато това не стана, те предприеха скандални демострации и то в присъствието на гости на Конгреса, посланици и др. Тогава Таско Ерменков предложи 14 видни социалисти, сред които и евродепутата Петър Витанов, да бъдат изключени от БСП и Националния съвет, което се случи с 490 гласа „за“, 82 „против“ и 28 „въздържал се“.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

 

4 Отговори

  1. Анонимен каза:

    Не ти вярваме!

  2. Дърт комунист каза:

    Никой от Родопите няма да ви повярва.

  3. Гражданин каза:

    Нинова и кликата й убиват БСП. Безличници посягат на личности!

  4. баш социалист каза:

    Нинова е първия председател на БСП избрана с пряко гласуване от редовите членове на БСП. Има УСТАВ! След година и нещо ще има пак вътрешнопартиен избор за председател.Преврати,насилие са в духа на невъзпитаните и атентаторите! Ние сме за МИР и спазване на Устава!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *