„Доволен съм от победата, но в играта ни имаше доста припряност“, смята Александър Тунчев

Старши треньорът на Арда (Кърджали) Александър Тунчев остана доволен от победата над Септември в първия пролетен кръг, тъй като е постигната без доста от основните играчи. Арда прибави три точки и с 29 вече е на 8-о място в класирането, на точка от 7-ия Левски.

„Доволен съм от победата, която успяхме да постигнем днес. С играта не се получи това, което искахме. Имаше доста припряност в действията ни. И теренът не позволяваше, но той е еднакъв и за двата отбора. Това и говорихме и с момчетата – че който вкара първи гол, той ще спечели. За щастие бяхме ние. През второто полувреме имахме една две ситуцаии, които можехме да развием по-добре и да дстигнем до втори гол. Не се получи. Пред нашата врата допуснахме минимални грешки, за радост от тях не се стигна до гол за противника. Проблем имаме с Тунгара, който касае документите и не е картотекиран – надявам се следващата седмица да се  оправи и да е в групата. Иван Коконов се разболя, Котев го продадохме. Днес трябваше без 6-7 човека да играем и съм доволен, че се справихме. Футболистите, които бяхме набелязали, го привлякохме. Шахредин Бухолда дойде след това – и поне на този етап това ще бъде , но не се знае – може и да има добри новини за Кърджали през следващата седмица“.

През следващата седмица Арда играе срещу Локомотив (Пловдив) на свой терен. За Тунчев би трябвало този мач да бъде по-специален, предвид миналото му като футболист и треньор. „Да, следващата среща е с отборът на сърцето ми, имам доста хубави моменти там. Но в момента сме противници и моята задача е да подготвя нашия отбор, за да победим в петък“.

„Аз имам цели и в момента е да показваме добра игра, да стабилизираме представянето. През първия дял изнесохме добри мачове, но не ги спечелихме. Сега просто искам да бъдем по-зрели и тези мачове, които трябва да печелим, да ги взимаме“, завърши най-успешният млад треньор у нас в момента.

БТА

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *