Ловците от Кърджали събраха близо 5500 лева в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

Валери КОВАЧЕВ

5491 лева в помощ на пострадалите от опустошителните земетресения в Турция и Сирия бяха събрани на вечеринката на Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали. Инициативата бе на Бейхан Енвер Мехмед и Ашкън Раиф Халил  от Ловно-рибарска дружина Паничково. Между присъстващите бяха пуснати две кутии за дарения. Те бяха отворени на място в присъствието на ловците. Парите преброиха председателят на дружина Паничково Халим Басри Рюстем, кметът на Паничково и член на дружината Али Ферад Бекир и Ферхад Ахмед, служител на Сдружението.

Размерът на събраната сума беше обявен официално пред всички от председателя на дружината Халим Басри Рюстем. Той и председателят на Сдружението инж. Васил Дончев благодариха на всички дарители.

Вечеринката започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите от земетресенията в Турция и Сирия. Председателят на Националното сдружение на ловците и риболовците „Съюз на ловците и риболовците“ в България инж. Васил Василев изказа от името на  Управителния съвет на Националната ловна организация съболезнования на близките на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. Трагедията е голяма и трябва да бъдем съпричастни. Поздравявам ви за дарителската кампания, каза той.

Кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис също изрази съболезнования на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. Ако съседна Турция преживява най-голямата си трагедия през последните сто години, то в нашия регион и нашата страна показваме през последните сто години най-голямата си човечност и съпричастност и най-големия си комшулук. Нека не забравяме, че трагедията не е само в Турция, но и в Сирия. Ще направим така, че част от нашите дарения да стигнат и до Сирия, каза д-р инж. Хасан Азис. Той благодари на всички ловци, че са част от тази съпричастност.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *