И в Ардино Доган и Карадайъ поведоха листата с номинирани от ДПС Предложени са 13 кандидати за депутати за предстоящите парламентарни избори

Гюнер ШЮКРИ

Общинската организация на ДПС в Ардино номинира 13 кандидати за народни представители в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април, начело с почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателят на Движението Мустафа Карадайъ. Сред тях са още зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, областният председател на ДПС Ресми Мурад, народните представители в 48-ото Народно събрание Мукаддес Налбант, Адлен Шевкет, Байрам Байрам, инж. Павлин Кръстев, Наско Кичуков, Зюлфие Ибрямова, Елван Гюркаш, Мехмед Алиев и Кадир Аптикадир.

Номинациите бяха направени по време на състоялото се Разширено заседание на Общинския съвет на ДПС в Ардино. Партийната проява започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите след опустошителните земетресения в Турция и Сирия. В нея участие взеха кметът на общината инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, представители на Младежкото ДПС, Женското дружество, кметове и кметски наместници на населени места и общински съветници, избрани от листата на ДПС. Гости на разширеното заседание бяха областният председател на ДПС Ресми Мурад, народните представители в 48-ото Народно събрание Мукаддес Налбант, Адлен Шевкед, Байрам Байрам, инж. Павлин Кръстев.

Председателят на Общинския съвет на ДПС-Ардино Шахин Байрамов запозна присъстващите с решенията на ЦС на ДПС. На заседанието бяха разгледани процедурните правила за издигане и номиниране на кандидатите за народни представители за предсрочните парламентарни избори. Шахин Байрамов изказа огромната си благодарност към местните структури на ДПС за активната и всеотдайна работа по време на изминалите парламентарни и президентски избори. „Вярвам, че и през настоящите парламентарни избори на 2 април ще допринесем за отличния резултат на Общинската организация на ДПС-Ардино“, заяви Байрамов.

В своето изказване кметът инж. Изет Шабан заяви, че още от първия ден община Ардино се е включила в благотворителната кампания в помощ на пострадалите при опустошителните земетресения в Турция и Сирия. „Дарителската ни кампания към солидарност на турския и сирийския народ продължава. Благодаря за съпричастността на всички жители на общината“, заяви инж. Изет Шабан. Той отбеляза, че предстоящите извънредни парламентарни избори са много важни. „Трябва всички да бъдем максимално мобилизирани. Нека след тези избори да има редовен кабинет и ние да бъдем част от управлението на страната. Трябва отново да реализираме отличния резултат, който го постигнахме на изминалите парламентарни избори. Вярвам, че и този път ще бъдем единни и ще постигнем този отличен резултат за ДПС“, заяви инж. Изет Шабан. Той даде висока оценка за работата на парламентарните групи в 48-ото Народно събрание. „За краткото им време в парламента те постигнаха много добри резултати“, каза още инж. Изет Шабан.

Областният председател на ДПС Ресми Мурад отбеляза, че 49-ото Народно събрание ще излъчи редовно правителство и ДПС ще бъде част от това управление. „Мисля, че е дошло времето, когато всички осъзнават необходимостта от експертизата на ДПС. На предстоящите избори всички трябва да направим възможното, нужното, постижимото, за да имаме в следващото Народно събрание 40 депутати от ДПС“, заяви Ресми Мурад. Той даде висока оценка за активната работа и дейност на депутатите от областта в 48-то Народно събрание.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *