Община Кърджали преведе по сметката на БЧК събраните 42 000 лева в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

Нов живот

Вчера кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис и секретарят на община Кърджали Себахтин Риза внесоха по банкови сметки сумите, събрани до този момент от общинска администрация, от жители на града и населените места в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. 10 000лв. бяха преведени по сметка, обявена от БЧК в помощ на пострадалите от земетресението в Сирия, 32 000 лв. бяха внесени за нуждите на засегнатите от унищожителните трусове в Турция. Продължава събирането на  парични помощи.

Вчера от пункта за събирания на дарения в Кърджали отпътуваха два ТИР-а с помощи за хората от Сирия и Турция. На място бе и генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю. Той изказа благодарност на хората от област Кърджали, протегнали ръка за помощ на своите съседи в беда .Досега за южната ни съседка от област Кърджали отпътуваха 10 ТИР-а с дарения.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *