Дарения от малките хора с големи сърца в Чернооченско за пострадалите от земетресенията

Исмет ИСМАИЛ 

Децата от група „Калинки“ на Детска градина „Знаме на мира“ с. Черноочене събраха играчки за да зарадват връстниците си в пострадалите райони в Република Турция.

Те ще се предават в събирателния пункт в Черноочене.

Бих искала да благодаря на всички, които допринесоха за това. Най-хубавото чувство е да бъдеш чувствителен в тези лоши времена. Всяко дете, което е извадено изпод развалините, е наше дете. Нека зарадваме най-малките пострадали в тази неописуема трагедия, с надеждата да върнем усмивките на лицата им, сподели Хатидже Ферад една от учителките инициатори.

Десетки граждани и фирми продължават да се включват в благотворителните кампании организирани на територията на община Черноочене в помощ на пострадалите при земетресенията. Днес сред тях беше и Юсуф Рамадан от чернооченското село Железник, който донесе одеяла. От скромната си пенсия отделих, за да помогна на нашите братя и сестри. Дарих и парични средства. Аллах да им е на помощ, но и ние трябва да помогнем, казва той.

Продължават и паричните дарения по специално откритите сметки на различни благотворителни организации.

В тази връзка са дадени сметките на БЧК, на Мюфтийското вероизповедание, на ДПС и още една сметка има, която отива директно в Гражданска защита на Република Турция.

От Общинската организация на Българският Червен кръст-Черноочене информираха, че отчитат събраните средства в Секретариата на Областния съвет на червенокръстката организация за внасяне в специално разкритата банковата сметка.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *