Момчилград става домакин на седем важни състезания по тенис на маса през 2023 година Логистиката на националните и международни турнири поема Спортен клуб „Родопи“

Валентина ИВАНОВА

Момчилград и Спортен клуб по тенис на маса „Родопи“ през тази година ще са домакини на седем национални и международни прояви по тенис на маса. Това стана ясно след утвърждаването на календара за 2023 година на Българската федерация по тенис на маса и Българската мастърс федерация, съобщи за „Нов живот“ м.с. Димитър Караиванов, член на Управителния съвет на клуба.

Димитър Караиванов

Родопското градче блесна с прекрасната си база и безупречната организация на първенствата, които посрещна през миналата година.

В началото на април ще се проведе 5-тия Международен турнир за деца до 15 години и за ветерани под патронажа и за наградите на „Ротари клуб“ – Момчилград. За втора поредна година той е включен и в календара на Международната федерация по тенис на маса.

Двубоите от Държавното отборно и индивидуално първенство за деца до 11 години отново ще се вихрят в залите „Даниела Гергелчева“ и „Хасан Коджаоглу“ в спортен комплекс „Наим Сюлейманоглу“ в началото на юни.

В края на август е предвидено поредното издание на турнир за деца до 13 и до 15 години за купата „Даниела Гергелчева“, по проект на Министерството на младежта и спорта.

През септември на сцената ще излязат ветераните в 12-то Държавно отборно първенство, което ще се проведе под патронажа на кмета на Момчилград – Илкнур Кязим.

Квалификациите за зона Южна България на националния турнир „Млад олимпиец“ за 13 и до 15 години са насрочени за октомври и ноември.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *