СУ „Васил Левски“ в Ардино отбеляза 150-та годишнина от гибелта на Апостола на Свободата

Гюнер ШЮКРИ

Възпитаниците на Иновативно Средно училище „Васил Левски“ в Ардино почетоха 150-та годишнина от гибелта на Апостола на Свободата. Тази година отбелязването съвпадна с още едно голямо събитие в училищния живот – 70 – годишният юбилей на Средно училище „Васил Левски“. Сред гостите на събитието бяха секретарят на община Ардино инж. Кемал Алиев, началникът на отдел „Образование, спорт и култура“ Бахар Реджебов, преподаватели, родители.

Слово за живота и дейността на Апостола на Свободата прочете старши учителят по английски език Азис Мурад. „Днес ние сме тук, скъпи ученици и нашата задача е да Ви възпитаме в духа на Левски. Нека всички Вие, децата, родени под българско небе, имате свободата. Какво е свободата днес? Свободата днес са знанията и уменията, които имате. Никой не може да Ви ги отнеме. Свободата и познанието днес са единствения път, който отваря вратите на България навсякъде по света. Епохите минават и отминават, раждат се и умират, а великите хора остават в нашата памет. Българската земя вечно ще тръпне от неговите стъпки, оставили в душата й усет за трайност и величие!“, заяви Азис Мурад в речта си.

Учениците от начален етап, под ръководството на Севда Костадинова, изнесоха поетичен рецитал, посветен на живота и делото на Васил Левски.  А учениците от клуб „Музикално изкуство“ с ръководител Мюзейен Туран изпълниха песента „Песен за Апостола“.

Зам.-директорът Живко Коджаманов връчи грамоти на победителите в различните конкурси, организирани в Седмицата, посветена на патрона на училището – Васил Левски, под мотото „Последователи на Левски”.

Отбелязването завърши с едноминутно мълчание и с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола на Свободата в двора на училището.

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *