В Ардино вече ще събират боклука разделно

Гюнер ШЮКРИ

Община Ардино въвежда система за разделно събиране на отпадъци по схемата „от врата на врата“ с цел намаляване на количеството на отпадъците, извозвани до Регионалното депо в Кърджали, разходите за транспорт и депониране, както и обезпеченията по чл. 60 и отчисленията по чл.64 от Закона за управление на отпадъците. Това съобщи кметът инж. Изет Шабан на среща днес с кметове и кметски наместници на населени места в общината. Той уточни, че ще бъдат раздавани чували с указания за разделяне на отпадъците и годишен график за събиране на разделно събраните отпадъци през 2023 г.  Отначало ще бъдат обхванати по-големите населени места на територията на общината – град Ардино, Бял извор, Падина, Жълтуша, Млечино и Горно Прахово.

„Изграждането на ефективна система е колективна отговорност и отговорното участие на всеки от нас ще допринесе за намаляване количеството на отпадъците и разходите за депониране, както и за определяне размера на такса битови отпадъци в бъдеще“, заяви инж. Изет Шабан. Той отбеляза още, че до края на месец март ще се проведат

традиционните изнесени срещи и разговори с жителите на населените места относно параметрите, които ще бъдат заложени в проектобюджета на общината за 2023 година.

На срещата бе представена информация за подготовката и организацията на предстоящите извънредни парламентарни избори, които ще се проведат на 2 април. Секретарят на общината инж. Кемал Алиев даде указания на кметовете да огледат изборните помещения и кабините за гласуване. Посочи, че на интернет страницата на община Ардино ще се публикува всяка важна информация, свързана с предстоящия вот.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *