Шест чувала с човешки останки събраха спасителите от мястото на свирепия влаков удар в Гърция

Шест чувала с човешки останки събраха към момента спасителите на от района, където се сблъскаха двата влака край Лариса.

На място продължават да пристигат близки на изчезнали пътници, включително и от Кипър, които очакват да бъде намерен, дори и опожарен, трупа на близкия им човек.

„Това, което не мога да понеса, е, че досега нямам новини“, казва дъщерята на 67-годишен мъж, който е бил във фаталния пътнически влак, участвал в смъртоносния влаков сблъсък. Говорейки пред държавната телевизия ERT, тя споделя, че му е резервирала последния билет за първия вагон. За последно е говорила с него в 10:15 ч. малко преди жестокия сблъсък. Оттогава не се е чувала с баща си и с течение на часовете надеждата избледнява.  Тя научила случайно от леля си, за сблъсъка сутринта на 1 март. Дъщерята на 67-годишния мъж продължава да се надява, претърсила е болниците, дала е показания и генетичен материал, но няма вест от баща си.

Сред изчезналите е и 20-годишният Анастасиос Куцопулос от Кардица, който се качва от Кардица на фаталния влак за Солун.

„Нямаме новини от него, чакаме да чуем. Знаем, че той със сигурност не е бил в първия вагон. Обиколихме всички болници и не го намерихме. Издирихме и пътниците, които бяха извозени с автобуси, но безуспешно“, казва приятелката му Мариета Александрис пред ANT1.

Според телевизия Star 20-годишният младеж, който е бил студент, се е качил на влака в 21:20 часа във вторник вечерта. Последното му телефонно обаждане е към майка му в 22:50 същата вечер, в което я успокоява „мамо, заспивай, защото ще закъснея“. Според същата информация 20-годишният младеж казал на майка си, че влакът е претъпкан и ще има закъснение. Майка му започнала да го търси след полунощ по телефона, но неуспешно.

Близките на изчезналите очакват в следващите часове да приключи идентификацията, може би най-тежката част от последния акт на националната трагедия, потопила в траур десетки семейства и цяла Гърция.

Източник: Труд

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *