Ученици от Черноочене и пчеларовци почитат героите на Свободата

Исмет ИСМАИЛ

В навечерието на Националния  празник – 3 март ученици от Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене отбелязаха 145 години от Освобождението на България.

С провеждането на урок по родолюбие, с вълнуваща и увлекателна беседа, подкрепена с подходяща презентация, учениците от начална училищна степен на СУ „Христо Смирненски“ потвърдиха знанията си, че 3-ти март е символ на възстановяването на българската държава.

Възпитаниците на школото от различните класове изнесоха литературна програма и рецитираха стихове от български поети. С много любов изработиха табло за празника. Изготвиха и историческа викторина, в която показаха много знания за личности и събития, оставили трайна следа в българската история.

Тържествено честване на годишнината ще се проведе и пред Паметника на загиналите в Балканската война в центъра на сeлo Пчеларово.

Кметския наместник на Пчеларово Маргарита Стойкова в словото си ще припомни накратко събитията, свързани с националния празник на 3-ти март и подвига на героите в освободителната война. Заедно с читалищния секретар на НЧ „Иван Буюклиев 1926 г.“ Недялка Иванова, представители на Сдружение „Възраждане на Пчеларово” и местни жители ще положат венци и цветя пред паметника.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *