Най-добрият боксьор на Кърджали Ергюнал Сабри се стяга за Световното в Ташкент Звездата на „Арда бокс“ ще участва в традиционната си категория 48 кг

Валентина ИВАНОВА

След завоювания бронзов медал на Международния турнир «Странджа», най-добрият боксьор на Кърджали Ергюнал Сабри се готви усилено за предстоящото Световно първенство за мъже. Големият спортен форум започва на 1 май в Ташкент, столицата на Узбекистан, и ще продължи до 14 май.

Звездата на «Арда бокс» се качва на ринга в традиционната си категория 48 кг.

Кърджалиецът се възстановява след получената аркада по време на мача с представителя на Узбекистан – Шодиоржон Меликузиев, който българският боксьор загуби драматично и остана с бронзов медал.

В понеделник националният отбор се събира на лагер в столичния комплекс «Диана». Там Оги ще се готви под ръководството на опитния треньор Жоел Арате. Очаква се в София да пристигнат и националите на Грузия. Съвместната подготовка на боксьорите от двете страни ще бъде много полезна, особено за Оги, тъй като той трудно намира български спаринг партньори в своята категория.

Ще дойдат двама грузинци, които ще участват на Световното в моята категория. Единият съм го побеждавал още през 2017 година като юноша. Срещу другия играх на финала на Европейското първенство за мъже. Ще ми е интересно как се развиват като състезатели и дали аз съм на необходимото ниво. Ще си сверим часовниците, както се казва, обобщи Ергюнал.

През последните дни стана ясно, че редица държави бойкотират първенството в Ташкент, както и Световното за жени в Ню Делхи, Индия, от 15 до 31 март, заради решението на международната федерация (IBA) да допусне до участие състезатели от Русия и Беларус, включително с националните им символи.

Има вероятност да бъде организирано алтернативно първенство за мъже в Нидерландия.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *