Печатат 200 хиляди хартиени бюлетини за Кърджалийски избирателен район РИК одобри предпечатния образец

Нов живот

Районната избирателна комисия одобри предпечатния образец на бюлетината за гласуване в изборите за народни представители на 2 април 2023 г. в Девети изборен район Кърджалийски.

От лявата страна на бюлетината са изписани наименованията на 21 партии и коалиции, регистрирани за участие при произвеждане на изборите за народни представители. Отпечатват се 21 квадратчета за поставяне на знак „Х“ или „V“, в които са изписани поредните номера на регистрираните партии и коалиции. Добавено 22-ро квадратче с изписан текст след него „Не подкрепям никого“.

От дясната страна на бюлетината се отпечатват кръгчета с номера от 101 до 110 за поставяне на знак „Х“ или „V“, отразяващ предпочитанието (преференцията) на избирателя за кандидат от съответната листа. Номерът, изписан в кръгчето означава поредния номер, с който е регистриран кандидатът в листата на партията или коалицията плюс 100, каквато беше практиката и при предисшни вотове.

РИК одобри на свое заседание и тиража на бюлетините за отпечатване. За Девети МИР-Кърджали ще бъдат подготвени 200 000 /двеста хиляди/ броя.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *