Кметът на Ардино инж. Изет Шабан се срещна с нашенци в Бурса

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и председател на Общинската организация на ДПС Шахин Байрамов бяха на тридневно посещение в Турция. Там кметът Изет Шабан организира изнесен приемен ден в сградата на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер“ (Ардинци). Изселниците поставяха въпроси от различно естество. Споделиха, че мислите им винаги са в родния им край и искат активно да участват в развитието на родните си населени места.

Хубаво е подобни инициативи да се проведат периодично, заявиха нашенци.

Делегацията от България се срещна и с ръководството на Сдружението на ардинци, начело с председателя му Юксел Юртсевер. Основна тема на разговорите бе поддържането на добрите взаимоотношения между община Ардино и Сдружението. Сред акцентите на срещата бе и болката от опустошителните земетресения в Турция и Сирия.

Кметът Изет Шабан изрази своите съболезнования към семействата и близките на жертвите и пожела бързо възстановяване на пострадалите.

Община Ардино винаги е била съпричастна и бе сред първите, които започнаха дарителска кампания за пострадалите от земетресенията в Турция. Със своя дарителски жест всички ардинци се обединиха в името на доброто и в човещината. Откликнаха на чуждата болка и показаха, че са единни с трагедията на турския народ, заяви Изет Шабан.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *