Кметът на Ардино инж. Изет Шабан награди победителите в конкурса „Баба Марта Вързала“

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан награди победителите в конкурса  за изработка на мартеницa „Баба Марта Вързала“. Тази година в инициативата се включиха малчуганите от всички детски градини. Церемонията се проведе в заседателната зала на общината.

Призьорите получиха грамоти и предметни награди, осигурени от кмета на Общината. На първо място се класираха четирите групи от детските градини в Ардино „Слънце“, „Пчеличките“, „Мики Маус“, „Звездички“ и „Смърфчета“ и ДГ „Радост“ – Жълтуша.

На второ място се класира ДГ „Мир“ – Бял извор, а на трето – ДГ „Брезичка“ – Ардино. Грамотите и наградите бяха връчени от кмета инж. Изет Шабан на директорите на 4-те детски заведения – Димитрина Александрова (ДГ„Слънце“), Алина Семерджиева (ДГ „Радост“), Севилджан Юсеин (ДГ„Мир“) и Къймет Мюмюн (ДГ„Брезичка“).

Кметът Изет Шабан поздрави всички деца – участници в изложбата за проявеното старание и майсторство в изработката на оригиналните традиционни мартеници.

Директорите на детските заведения споделиха, че чрез организирането на конкурса се стимулират естетическите възприятия на децата и се съхраняват българските традиции.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *