Йовковци се включиха в образователната кампания  „Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“

Йовковци превърнаха Световния ден на рециклирането – 18 март  в МЕСЕЦ на рециклирането, който стартира на 18 февруари. Тази година денят се отбелязва като част от активационната и образователна кампания – „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!“.

Водени от темата за рециклиране и под ръководството на учителите по природни науки Ваня Енчева, Анета Кахайова, Венета Орешкова и Марияна Димитрова в училището се проведоха редица тематични мероприятия.

Загрижени за природата, учениците изработиха кошчета за разделно събиране на отпадъци, които поставиха в класните стаи.

Младите еколози  организираха и работилници за изработване на сувенири и аксесоари от ненужни материали и успешно претвориха отпадъците в произведения на изкуството, които бяха представени на изложба в училището.

Емоционално премина и модно ревю на дрехи, изработени изцяло от полиетиленови компоненти.

Екоинициативите продължиха с почистване на  прилежащите площи около училището, части от парк ,,Простор“ и парк ,,Горубсо“.

На специално обособените пунктове за събиране на пластмасови  капачки в Кърджали за пореден път учениците предадоха, събраните от тях капачки с тегло над 12кг.  Световният ден на рециклирането е инициатива, която официално се координира в България от сдружение BG Бъди активен.

Еко активистите споделиха  в социалните медии –  #БезОтпадъци, #RecyclingHeroes2023 , @МястоБългария и @BG Бъди активен , всички свои изяви.

Клуб „Журналист“

 

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *