Алейна Мехмед от Кърджали се готви за Европейското първенство по бокс в Армения Младата надежда е на лагер с националния отбор

Валентина ИВАНОВА

Алейна Мехмед от Кърджали е на лагер с националния отбор в столичния комплекс «Диана». Талантливото откритие на треньора Стоян Узунов започна своята спортна кариера в «Арда бокс», а от тази година премина в «Локомотив»-София.

Младата надежда се готви усилено за участие на Европейското първенство за девойки. То започва на 22 април в Армения.

Десетокласничката се адаптира бързо в столичното 153-то Спортно училище «Неофит Рилски». Заради добрата си подготовка, получена в кърджалийската Езикова гимназия «Христо Ботев», тя се открои като най-добрата ученичка в класа по всички предмети. Намерила е много нови приятели, но й е мъчно за старите. В «Локомотив» бързо свиква с изискванията. Среща подкрепа от треньори и състезатели.

Ергюнал Сабри и Алейна Мехмед спечелиха званието Спортист на годината в Кърджали за 2022 година. Удостоен бе и треньорът им Стоян Узунов

Алейна е настанена в ученическо общежитие, живее с момиче от Търговище, също боксьорка. И Татяна Любенова се готви за предстоящото Европейско. Нейната традиционна категория е 66 кг.

Нашето момиче вероятно обичайно боксира в кат. 81 кг, но все още обсъжда възможности с треньорката на националния отбор девойки Стойка Кръстева. Олимпийската шампионка от Токио е топъл човек, държи се приятелски с момичетата. Дори Алейна я нарича кака Стойка.

По време на подготовката кърджалийката тренира със спаринг партньора Румяна Александрова. Тя е много опитна, макар че се състезава в кат. 57 кг, и мога да науча много от нея, споделя Алейна.

Често я измъчва носталгия по родния град и семейството, но, за да постигне целите си, човек трябва да преодолее всички препятствия, категорична е младата боксьорка.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *