Водещи експерти от Министерството на земеделието пристигат утре в Кърджали на информационна среща със земеделски стопани

Нов живот 

Информационна среща, организирана от Български фермерски съюз, ще се проведе на 22 март от 10 часа в конферентната зала на хотел „Арпезос“ в Кърджали. В началото председателят на Българския фермерски съюз Георги Стоянов  ще запознае земеделските производители с мисията и дейността на Съюза. Предвидени са три панела: „Очаквания към старта на Кампания 2023 – възможности и основни предизвикателства за агросектора“; „Възможности за подкрепа на агросектора чрез Плана за възстановяване и устойчивост на България“;  „Съвместимост на проектите с Принципа за „Ненанасяне на значителни вреди““. В тях ще се включат водещи експерти от различни дирекции на Министерство на земеделието – „Директни плащания“, „Растениевъдство“, „Програма за морско дело и рибарство“, „Изпълнителна агенция по лозата и виното“ и други. Предвидено е време за въпроси и дискусия по конкретни казуси.

В срещата могат да участват всички, които проявяват интерес към темите. Регистрацията започва в 9.30 часа.

Български фермерски съюз е национално представено сдружение с нестопанска цел, а членовете му вече наброяват стотици представители от всички сегменти на земеделието и преработвателната промишленост. Част от идеите, задачите и предизвикателствата, които са заложени при структурирането на организацията са свързани с подобряване дейността и конкурентоспособността на земеделските стопани, производители, преработватели и търговци, прецизно управление на селското, горското и рибовъдните стопанства, провеждане на активен диалог с държавните органи.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *