Избирателни секции за изборите в България ще бъдат открити в 23 от общо 81 турски окръга

Общо 162 избирателни секции ще бъдат открити в 23 турски окръга за предсрочните парламентарни избори в България на 2 април, съобщава информационният сайт Хаберлер.

Изданието напомня, че това ще е петият път, в който българският народ ще се яви пред урните в последните две години, като коментира, че „България преживява една от най-големите политически кризи в историята си от падането на комунистическия режим през 1989 г.“.

„Поради ниското участие на изборите през последните години и изборната умора на българските граждани на вота на 2 април се очаква ниска избирателна активност“, отбелязва още Хаберлер.

Турция е една от общо 62 страни, в които България ще открие избирателни секции. Хората с българско гражданство в страната ще могат да гласуват в общо 162 секции в 23 от общо 81 окръга на Турция. Освен в Бурса, Истанбул и Измир, където живеят голям брой хора с двойно (турско и българско) гражданство, за първи път на тези избори избирателите с българско гражданство в окръг Ушак ще могат да упражнят правото си на глас в своя окръг.

Изборният ден ще започне в 07:00 ч. турско (и българско) време и ще продължи до 20 ч., информира още сайтът.

Хаберлер посочва, че общо 21 партии и коалиции ще участват в изборната надпревара, като по-специално откроява сред тях Движението за права и свободи (ДПС) и неговата цел „да играе ключова роля в политиката на страната след предсрочните избори на 2 април“.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *