Мъж е обвинен в убийството на баща си в Димитровград

Хасковската Окръжна прокуратура привлече като обвиняем мъж за убийството на 71-годишния си баща си в Димитровград, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Случаят със сина А. Г. (27 г.) е от 23 март.

Тогава след възникнал битов конфликт А.Г. нанесъл побой на пострадалия. Вследствие на нанесените удари на родителя Д.Г. били причинени телесни увреждания. Пострадалият бил настанен за лечение в болница, където на 26 март починал. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

В хода на разследването са били разпитани свидетели, изискани са писмени материали и е назначена съдебномедицинска експертиза. Предполагаемият извършител е задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Последният случай с отнемането на живот между роднини по права линия в региона бе през април 2021 година, когато 32-годишна психично болна жена уби 52-годишната си майка в димитровградското село Каснаково.

Източник: БТА

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *