Канят каратиста Тунджай Тасим от Кърджали да се обучава в Япония Професор Такамаса Аракава очаква младия талант в Международния Будо университет

Валентина ИВАНОВА

Кърджалийският каратист Тунджай Тасим, който стана европейски шампион през ноември миналата година в Букурещ, е получил покана да се обучава в Международния Будо университет в японския град Катсуура.

В Румъния единадесетокласникът от кърджалийското Средно училище „Отец Паисий“ е впечатлил треньорите на националния отбор на Швейцария. По тяхно настояване младежът се е включил в тридневно обучение в края на февруари в град Флавил, Швейцария. Водещ преподавател там е бил световно известният Такамаса Аракава, треньор на националния отбор на Япония в дисциплината Кумите, който е професор в най-престижния университет за бойни изкуства в света – Международен Будо университет в град Катсуура. Той е видял потенциала на кърджалийското момче и се е ангажирал да го включи в групите, които подготвя. Сега Тунджай е изправен пред проблема да осигури необходимите средства, за да може да замине за далечната страна. Те никак не са малко, затова търси подкрепа от бизнеса.

С проф. Такамаса Аракава в Швейцария

Младият талант е състезател на хасковския клуб „Възход“.Той стана шампион по Кумите и Ката на Европейското първенство за кадети, юноши, мъже и ветерани в Букурещ в категория +70 кг във възрастовата група под 16 години.

На връщане от Румъния отборът претърпя тежка автомобилна катастрофа, вследствие на която дни по-късно треньорът Димитър Тренков почина.

Преди броени дни Тунджай завоюва две златни отличия на престижния международен турнир „Ipon Cup“ 2023, състоял се в сръбския град Лесковац.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *