Кърджалийският боксьор Ергюнал Сабри мери сили в спаринг с грузинци Националният отбор продължава подготовката си за Световното в Ташкент

Валентина ИВАНОВА

Продължава подготовката на националния отбор по бокс мъже в столичния комплекс «Диана» под вещото ръководство на треньорите Жоел Арате и Валентин Поптолев. Сред основните състезатели е и звездата на «Арда бокс» Ергюнал Сабри – Оги.

Кърджалиецът, който традиционно боксира в категория 48 кг, смело излиза и срещу по-тежки състезатели.

От вчера за съвместен двуседмичен лагер в България пристигналаха националите на Грузия.

Двата отбора ще си бъдат взаимно полезни по пътя към Световното първенство по бокс за мъже в Узбекистан. Големият спортен форум започва на 1 май в Ташкент, столицата на Узбекистан, и ще продължи до 14 май.

За Оги съвместните тренировки са много важни, тъй като той трудно намира български спаринг партньори в своята категория.

Дойдоха двама грузинци, които ще участват на Световното в моята категория. Единият съм го побеждавал още през 2017 година като юноша. Срещу другия играх на финала на Европейското първенство за мъже. Ще ми е интересно как се развиват като състезатели и дали аз съм на необходимото ниво. Ще си сверим часовниците, както се казва, сподели за «Нов живот» Ергюнал.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *