Приключенският въжен парк Простор работи всеки ден с инструктор от 9 до 18 часа Съоръжението вече се стопанисва от Общинско предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“

Валентина ИВАНОВА

След последните промени в Наредбата за Синята зона, гласувани на сесия на Общинския съвет в Кърджали, предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“ поема управлението на Приключенски въжен парк „Простор“ и на детската железница.

Управителката Шенай Мехмедали припомни пред „Нов живот“, съоръжението работи всеки ден, като от 9 до 18 часа има инструктор, който се грижи за безопасното ползване от децата.

Детското влакче трябва да премине през профилактика. Тези дни правим оглед на релсите и траверсите по цялата дължина на трасето, за да сме спокойни за сигурността на пътниците. След като локомотивът и вагоните преминат в активите на нашето предприятие, ще се погрижим да стегнем поне 4 вагона, ще търсим майстори-монтьори и работници по поддръжката. Всичко трябва да е в пълна изправност и тогава да мислим да пускамевлакчето в движение, обясни Мехмедали.

Амбициозната управителка има идеи за развитие на „Простор“, тъй като й е вменено да отговаря и за част от парка.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *