Духчето Хелфи учи най-малките от Славейков как да помагат

Нов живот

С много игри, забава и награди премина последния урок за тази учебна година с Хелфи, шампиона по първа помощ, в СУ „П. Р. Славейков“. Във връзка с програма Иновации в действие целяща обмяна на добри практики в образованието, в която участва училището, днес на урока на гости бяха и ученици и учители от гр. Шумен, гр. Севлиево и с. Дралфа, обл. Търговище. Малките шампиони по първа помощ показаха какво са усвоили до момента, научиха се да обездвижват крайник и се забавляваха с игри, като за финал получиха грамоти и медали за шампиони по първа помощ.

Доброволците на БМЧК – Кърджали до момента представиха 5 урока на децата от трети клас включени в двугодишната програма „Детско полицейско управление“. Целта на проекта е по достъпен и атрактивен начин децата да се създадат ценностно отношение към закона, модели на законосъобразно поведение, както и ранна превенция за безопасно поведение и вземане на адекватни решения в определени ситуации. С помощта на Хелфи децата придобиха знания и практически умения за справяне и оказване на първа помощ в случай на инциденти.

На финала на уроците по първа помощ за тази учебна година децата споделиха своите впечатления и емоции и си обещаха догодина да се срещнат отново за нови знания и предизвикателства.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *