Златаровци обиколиха Града на поетите и липите

Нов живот

На 29. 03.2023 г. в изпълнение на проект по Националната програма „ Осигуряване на съвременна, достъпна и сигурна образователна среда“ – модул „Културните институции като образователна среда“ учениците от десетите класове на Професионална гимназя по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в Кърджали проведоха своите уроци по литература и история в необичайна обстановка. Първо те се потопиха в атмосферата на историческия музей в Стара Загора. Сред експонатите и благодарение на вълнуващия разказ на музейния служител историята на този древен град оживя, създавайки жива връзка със съвременните ученици.

С не по-малко интерес и вълнение бе съпроводена и разходката из родния дом на Гео Милев в града на поетите и липите. Завладяващият разказ на служителите на музея предизвикаха много въпроси у учениците и учителите относно неизвестни факти от живота и творчеството на поета.

Пътуването завърши с посещението на мемориалния комплекс „ Бранителите на Стара Загора“, където десетокласниците се върнаха 145 години назад във времето, за да се докоснат до подвига на руските войници и българските опълченци, защитавали героично града по време на Руско-турската война/1877-1878г./

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *