Огромен брой промени в СИК затрудниха работата на Районната избирателна комисия Най-много заменки правят в Кърджали

Нов живот

Масови заменки на членове на СИК беляза последните дни от работата на Районната избирателна комисия.

Такова чудо не е било и на предишните избори, когато имаше голям брой промени. Със своите действия партийните централи ни поставят в инфарктна ситуация и застрашават нормалното протичане на изборния процес, сподели за „Нов живот“ председателят на РИК Павел Гатев.

Почти всички партии и коалиции подменят участници в секционните комисии в последния момент. Най-много са в Кърджали, Момчилград, Джебел и Кирково. Често не се сменят имената на хората, а те преминават от партия в партия.

До късно вечерта на 31 март РИК окомплектова съставите на всички 540 избирателни секции. От тях 497 са стационарни, 39 – подвижни и четири има в лечебните заведения на територията на 9-ти кърджалийски многомандатен район.

Днес от 13 часа в община Кърджали започва раздаването на изборните книжа.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

1 Отговор

  1. и товащемине каза:

    Замисля ли се този човек за изборния ден, като не може само със заменки, дадени и на елформат да се справи? Какви резултати се очакват от хора, които сами признават, че не са стъпвали в секция, а са заменили други поне някак обучени и орентирани в бумагите . Да ви имам проблемите в РИК. 15 членове имате + толкова технически екип и пак не знаете кой чии материали получи днес и хората ви се смеят в очите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *