ДПС  внесе жалба в Окръжна прокуратура във връзка със задържания от полицията председател на Подвижна  избирателна комисия /Видео/

Валери КОВАЧЕВ

От името на Областния предизборен щаб внесохме жалба до Окръжна прокуратура за това, че представител на Движението за права и свободи, който е председател на Подвижна секционна избирателна секция, е арестуван. Надявам се прокуратурата бързо да разгледа случая и да се докаже истината, това съобщи тази вечер на пресконференция председателят на Областния съвет на ДПС в Кърджали Ресми Мурад.

Това  не е инцидентен случай, това е случай, който става тенденция в Кърджали. На 28 септември 2022 г. преди последните избори беше задържан наш общински съветник. След 24 часа той беше освободен без никакви доказани обвинения. На 27 март тази година няколко дни преди тези избори трима активисти на ДПС бяха привикани за снемане на обяснение затова, че лепят плакати при положение, че от нито една друга политическа партия не  са снемани показания за лепене на плакати в Кърджали, коментира заместник-председателят на Централния съвет на ДПС и кмет на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Кое налага тридесет полицаи да задържат един председател на Секционна избирателна комисия. Това със сигурност за нас е произвол, който трябва да бъде прекратен, тъй като точно по време на изборния процес присъствието на толкова много полицаи не предполага демократичността на изборите, напротив, тогава ние приемаме, че полицията в настоящия момент се използва като инструмент в ущърб на определена политическа партия, каза още д-р инж. Хасан Азис.

Вижте повече във видеото

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

1 Отговор

  1. Дядо Ташко внук на дядо Мъдьо каза:

    А алито от завоя кога ще коментира арестите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *