Изборите в Кърджалийско започнаха, не се явиха някои членове на СИК, три машини не тръгнаха 540 секции в Кърджалийско очакват гласоподаватели

  • Имащите право на глас в областта са 260 960 души

Валентина ИВАНОВА

Началото на изборния ден в Кърджалийско е белязан от отсъствие на председатели, зам.председатели и членове на някоиш секционни комисии. РИК реагира веднага и преназначи наличните хора, за да тръгне процесът безпрепятствено.

Три машини не тръгнаха сутринта. Едната е в училище „Владимир Димитров – Мастора“ в областния град и две – в селата Аврен и Егрек, община Крумовград. На избиратели е предложено да упражнят правото си глас с хартиена бюлетина. Това заяви пред журналисти председателят на РИК Павел Гатев.

Припомняме, че избирателните секциите на територията на 9-ти Многомандатен избирателен район Кърджали, където ще се гласува днес, 2 април, са 540. В 351 има и машини. 39 са подвижни, а 4 – в болнични заведения и Дома за стари хора. Този път в ареста няма предвидена урна.

Най-голям е броят им в община Кърджали – 168, като в 155 от тях ще се гласува и с машина. Най-малко секции има в община Черноочене – 41.

Четири от секциите са в болнични заведения в Кърджали и Момчилград, а 39 са подвижните секционни комисии за избиратели с увреждания, които не могат да стигнат до урните.

В 497 секции ще има записващи устройства за видеозаснемане.

Имащите право на глас в областта са 260 960 души.

Общо 200 000 са получените хартиени бюлетини за вота. Те са по-малко от броя на избирателите и са с 65 000 по-малко от бюлетините на вота на 2 октомври, 2022 г.

В избирателните списъци на територията на страната фигурират 6 594 593-ма избиратели, показват данните на ГД ГРАО.

 

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *