Мустафа Карадайъ: Гласувах дневния ред на българските граждани да бъде дневен ред на политиците, Народното събрание и правителството (Снимки+Видео)

Валери КОВАЧЕВ

Гласувах за едно по-добро бъдеще в нашата Родина България. Гласувах дневният ред на българските граждани да бъде и дневен ред на политиците, и на Народното събрание, и на евентуално бъдещето редовно правителство. Гласувах да се решават проблемите на хората, гласувах с разум, отговорност и в диалог политиците да тръгнат да решават проблемите на хората. Гласувах с разум, отговорност и диалог да излезем от тази политическа криза, в която се намираме, защото преди да излезем от политическата криза нито една от другите кризи – дали е икономическа, социална, здравна, енергийна и така нататък, няма как да бъдат решени. Това каза председателят на Централния съвет на ДПС и водач на кандидатската листа за народни представители на ДПС в Девети кърджалийски многомандатен изборен район Мустафа Карадайъ, след като гласува в 52-ра избирателна секция в СУ „П. Р. Славейков“ в квартал „Възрожденци“ в Кърджали.

Той гласува машинно, въпреки очакванията, че гласува с хартиена бюлетина, след като почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган е гласувал с хартиена бюлетина. Много от журналистите, които бяха заели позиция в очакване, че ще гласува с хартиена бюлетина, останаха изненадани.

Мустафа Карадай беше попитан от Избирателната комисия – как ще гласува? Отговорът му беше – с бюлетина от машина, след което се насочи към машината за гласуване.

На въпрос на журналисти – защо е гласувал машинно, след като ДПС е подкрепило гласуването с хартиена бюлетина – лидерът на ДПС отговори – напротив ние подкрепяхме всеки български гражданин, който иска да упражни конституционното си право никой по никакъв начин да не го ограничава, включително и с технически устройства. И сега в момента, доколкото аз виждам, всеки един български гражданин, който иска да гласува както предпочита – може да гласува с бюлетини – дали ще вземе бюлетината от секционната комисия или ще я вземе от машината, гласува с бюлетина.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *