Ресми Мурад: Кърджали ще има минимум четири народни представители от ДПС

Валери КОВАЧЕВ

Изборният процес в Кърджали с малки изключения премина нормално. По предварителни оценки ДПС постигнахме целите си. В седемте общини имаме резултати, които сме си поставили. Ще имаме най малко четирима народни представители от Кърджали, каза на пресконференция тази вечер заместник-председателят на Централния съвет на ДПС и кмет на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

По думите му избирателната активност се доближава до активността, която е била на миналите избори.

ДПС няма  точни разчети на гласовете, които очаква от Турция. Предполагам, че те ще бъдат на нивото от  последните избори. Всичко, което е над 50 хиляди гласа от Турция ние бихме доволни, заяви д-р инж. Хасан Азис.

Нашите проучвания показват, че избирателната активност в област Кърджали е малко по висока, а резултатът за ДПС е идентичен от предходните избори. Искам да благодаря специално на избирателите на ДПС, че отново подкрепиха нашите кандидати и с този резултат вярвам, че от Кърджали ще имаме отново минимум четирима народни представители от ДПС, подчерта председателят на Областния съвет на ДПС Ресми Мурад.

Правителство може да бъде съставено при определени цели, които си поставят политическите партии, те трябва да са обединени. В рамките на този парламент мисля, че може да се намери онзи разумен компромис, който да ни даде възможност да преодоляваме проблемите, които са натрупани пред страната. Със сигурност ДПС ще бъде част от този разумен компромис и отговорността, която ние винаги сме отстоявали.  Така д-р Хасан Азис отговори на въпроса – при тези предварителни резултати може ли да се състави правителство.

Повече вижте във видеото

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *